عزت مومن
آیت الله شبیری زنجانیمدظله العالی می فرمایند:
یکی از مهترین نکاتی که در روایات ما بدان اشاره شده و مورد اهتمام معصومین (علیهم السلام) بوده این است که مومن باید علائق و امیال خود را کنترل نموده و آن را در راستای اطاعت از خدا بکار بگیرد.به طور کلی در روایات بر مساله عزت مؤمن، تاکید شده که مؤمن نباید وسائل ذلت خود را فراهم سازد، خدا خواسته او عزیز باشد او هم براى حفظ این عزت باید بکوشد.
در بیانی نورانی وجود مبارک امام حسن عسگری (علیه السلام) فرمودند:
ما اقْبَحَ بِالْمُؤْمِنِ انْ تَکُونَ لَهُ رَغْبَةٌ تُذِلُّهُ« قبیح ترین و زشت ترین حالت و خصلت براى مؤمن آن حالتى است که داراى آرزوئى باشد که سبب ذلّت و خوارى او گردد.»(بحار الأنوار / جلد 75 / صفحة 374 )
مطابق با این کلام نورانی امام عسگری (علیه السلام) مومن نباید به چیزی میل داشته باشد که منتهی به ذلت خود شود که در غیر این صورت امر قبیح و ناپسندی خواهد بود . در مقابل چنانچه در قرآن بدان اشاره شده است عزت مومنین در ایمان به خداو بندگی او و تبعیت از فرمایشات معصومین( علیهم السلام) می باشد . چنانچه در آیات مختلفی از قرآن تصریح شده که تمام عزت نزد خداوند است: «إِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمیعاً» (نساء، 139؛ یونس، 65؛ فاطر، 10) لذا اگر کسی به دنبال کسب عزت باشد راهی ندارد مگر این که خداوند آن را به او عطا فرماید؛ و در راستای ایمان و اطاعت از خداوند است که انسان دارای عزت می شود